Աշխարհի ամենահամեղ 9 ձվածեղները /ֆոտոշարք/
Life1.Շակշուկա...Այս ձվածեղը պատկանում է Իսրայելի խոհանոցին, սակայն նրա արմատները գալիս են հյուսիսային Աֆրիկայից: Այն իր մեջ ներառում է լոլիկ, կծու բիբար, սոխ և համեմունքներ:
2. Ֆրիտատա...Իտալական այս ձվածեղը պատրաստվում է պանրով, բանջարեղենով, մսով:
3. Պաշոտ...Ֆրանսիական այս ձվածեղը պատրաստվում է եռացրած ջրում առանց կեղևի:
4. Օրսինի...Իտալական այս ձվածեղը պատրաստվում է շատ յուրօրինակ ձևով, սպիտակուցն առանձնացնելով դեղնուցից, այն թխվում է գազօջախում, դրանից հետո կենտրոնին ավելացնում են դեղնուցն ու կարագը:
5. Կոկոտ...Այս ձվածեղը պատրաստվում է փոքրիկ տարայի մեջ: Սկզբում դնում են միս, խոզապուխտ, բանջարեղեն և սունկ, հետո այս ամենի վրա կոտրում ձուն:
6. Նորվեգական ձվածեղ...Այստեղ օգնության է գալիս ձուկը, և թերխաշ ձուն:
7. Տորտիլյա...Ըստ առասպելի, իսպանական այս ձվածեղն առաջին անգամ պատաստել է Նավարրայից մի տննային տնտեսուհի, ում տուն այդ օրը հյուրընկալվել էր մի գեներալ: Քանի որ կինը շատ աղքատ էր, ձվից, կարտոֆիլից ու սոխից զատ ոչինչ չունենալով, պատրաստեց այս ուտեստը:
8. Ուեվոս Ռանչերոս...Մեքսիկական այս ձվածեղի բաղադրության մեջ են մտնում կարմիր բիբարը, լոբին և կծու չիլի սոուսը:
9. Տամագոյակի...Ճապոնական այս ձվածեղը պարտաստելու համար անհրաժեշտ է ձուն հարել, ավելացնել արգանակը, ոն իր մեջ ներառում է շաքարավազ, սոյաի սոուս, աղ և այլ համեմունքներ: